Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Video: nieuwe boomerang coaster in Deens pretpark

10-07-2020, 13.55 uur

Attractiepark Fårup Sommerland heeft een nieuwe familieachtbaan geopend. In de Deense bossen staat sinds kort de ruim 24 meter hoge boomerang coaster Saven. Bezoekers leggen het traject zowel voor- als achteruit af, met een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

Het gaat om een family boomerang van de Nederlandse fabrikant Vekoma, die niet over de kop gaat. Er geldt een minimale lengte van 95 centimeter. "Het is de perfecte manier om kleinere kinderen een coaster-ervaring te kunnen bieden", aldus Vekoma. In het parcours is ook een tunnel verwerkt.

'Saven' is Deens voor 'zaag'. "De achtbaan, die door de bossen heen snijdt, is gedecoreerd als een oude houtzagerij, met veel natuurlijke elementen", meldt de leverancier. "Het stationsgebouw, het hekwerk en de kleuren van de baan passen allemaal goed in het landschap."

Orkanen
Saven is de zevende achtbaan in Fårup Sommerland. De laatste nieuwkomer hiervoor was de hangende Vekoma-achtbaan Orkanen uit 2013.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be