Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verplaatst ingang Sprookjesbos vanwege werkzaamheden

20-11-2019, 17.14 uur | ReactiesFoto's: @ramonheeren

De ingang van het Sprookjesbos in de Efteling is tijdelijk niet toegankelijk. Bij de Heksenpoort, die sinds 1954 de hoofdentree van het bos markeert, vinden werkzaamheden plaats. Efteling-bezoekers kunnen het bos nu betreden via een zij-ingang naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

De Heksenpoort bevindt zich naast souvenirwinkel In den Ouden Marskramer. "Het straatwerk wordt daar op dit moment vernieuwd", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Daardoor begint de wandelroute nu niet bij het kasteel van Doornroosje, maar bij De Zes Dienaren, het sprookje van Langnek.

Het Sprookjesbos, geopend in 1952, is de oudste nog bestaande attractie van de Efteling. In het openingsjaar telde het bos tien verschillende sprookjestaferelen. Onlangs opende sprookje nummer dertig: De Zes Zwanen.

Diorama
Pal naast het Sprookjesbos wordt ook gewerkt. De zijgevel van het Carrouselpaleis, aan de kant van miniatuurwereld Diorama, staat sinds begin september in de steigers. "Het exterieur krijgt een opfrisbeurt", weet de voorlichter. Verder is de Stoomtrein enkele dagen buiten gebruik in verband met onderhoud.Meer Efteling
Reacties