Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park hoeft nieuw waterpark niet volledig te decoreren door slim trucje

20-11-2019, 12.43 uur

Dankzij een handigheidje hoeft Europa-Park een nieuw waterpark niet van top tot teen aan te kleden. Het overdekte zwemparadijs Rulantica draait om een gelijknamig geheimzinnig eiland, maar volgens het achtergrondverhaal zullen badgasten het eiland zelf nooit betreden. De waterwereld is namelijk opgezet als een tentoonstelling met de overblijfselen van Rulantica.

Daarover vertelt Chris Lange, voormalig creatief directeur van Europa-Park, in een interview. Het concept hangt samen met het naastgelegen themahotel Krønasår, dat aangekleed is als een natuurhistorisch museum. "We bevinden ons niet op Rulantica", aldus Lange. "Dit is een speciale tentoonstelling van het Krønasår-museum." Volgens het verhaal heeft men de mythe van Rulantica "tientallen jaren bestudeerd". "Nu worden de resultaten gepresenteerd aan het publiek."

Waarom is voor die opzet gekozen? "Voor mij was al vanaf het begin duidelijk: het plafond zal niet verdwijnen, de glazen gevel zal niet verdwijnen. Het zal altijd een gebouw blijven." Het zou onbegonnen werk zijn om een echt eiland op realistische wijze na te maken.

Twijfelen
Door te doen alsof Rulantica een tentoonstelling is in plaats van een eiland, hoeft niet het hele complex gedecoreerd te worden. De meeste bezoekers zullen dat niet doorhebben, beseft ontwerper Lange. "De gast zal denken dat hij op Rulantica is. Weinig mensen zullen daaraan twijfelen. Maar voor ons was de ontwerprichtlijn heel belangrijk: we hoeven niet elke vierkante centimeter van de vloer aan te pakken. Er zijn uiteenlopende themadelen die in harmonie naast elkaar kunnen bestaan."

Bovendien zijn toekomstige uitbreidingen van het waterpark daardoor een stuk beter te verklaren: er worden dan simpelweg nieuwe tentoonstellingsruimtes toegevoegd. Hoewel Rulantica nog niet open is, werkt Europa-Park achter de schermen al aan een expansie.

Freelancer
Chris Lange was als creatief directeur jarenlang verantwoordelijk voor het ontwerpen van attracties in Europa-Park. Hij vertrok afgelopen zomer. Tegenwoordig is hij actief als freelancer.

De officiële opening van Rulantica vindt plaats op 28 november.







Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be