Attractiepark Toverland

Honderden meters van houten achtbaan Toverland vernieuwd

28-11-2019, 11:58 uur | Reacties

Toverland zit niet stil deze winter. Bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de 35 meter hoge houten achtbaan Troy wordt honderden meters aan baan vervangen. Nu het buitengedeelte van het Limburgse attractiepark gesloten is, houden acht personen zich dagelijks bezig met het vernieuwen van de rail.

De baan van Troy bestaat uit balken met acht lagen hout en een stalen rail. Tijdens de werkzaamheden worden de bovenste twee houtlagen vervangen. Dat is een arbeidsintensief en duur karwei, dat elke winter terugkomt. Deze winter ligt de focus op 396 meter van de track, die in totaal 1077 meter lang is.


ZIE OOK: Toverland wijzigt openingstijden in winterperiode

Er wordt nu gewerkt bij de scherpe bocht direct na de eerste afdaling en de zogeheten horseshoe. Om ook bij slecht weer aan de slag te kunnen, zijn er witte zeilen over de baan gehangen. Verder inspecteren en vernieuwen medewerkers de ijzeren schoren aan de voet van de constructie.

Treinen
Tijdens de kerstvakantie is Troy weer operationeel. Daarna komt het gedeelte bij de remmen aan de beurt. Ook worden de treinen dan opgeknapt. In het voorjaar moet de onderhoudsbeurt helemaal afgerond zijn.ZIE OOK: Toverland vernieuwt 10 procent van houten achtbaan Troy

Reacties