Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris verlaagt kerstbonus voor personeel: vakbonden boos

17-11-2019, 22.57 uur | Reacties

Franse vakbonden zijn boos op Disneyland Paris. Duizenden medewerkers van het Disney-resort krijgen dit jaar een kerstbonus van 250 euro bruto. Vorig jaar was dat nog 500 euro netto. Een onacceptabel verschil, klagen vakbondsleiders.

De bonus is weggelegd voor ongeveer 14.500 Disney-werknemers, ongeveer 85 procent van het totale personeelsbestand. Algemeen directrice Natacha Rafalski van Disneyland Paris heeft in een verklaring niets dan lof over voor haar mensen. "Ik bewonder wat er op elke afdeling is bereikt om onze bestemming te blijven transformeren", liet ze optekenen.


ZIE OOK: Duizenden medewerkers Disneyland Paris krijgen eindejaarsbonus

Mooie woorden, maar volgens de vakcentrales mag daar wel een gullere bonus tegenover staan. "Dit jaar veranderde de Kerstman in Cruella de Vil", grapt een woordvoerder van Confédération française démocratique du travail (CFDT) in dagblad Le Parisien. "250 euro zonder aftrek van belastingen, terwijl de omzet en de nettowinst dit jaar records brak. Schandalig!"

Rijkdom
Daarom vraagt men directrice Rafalski om de "onaanvaardbare situatie" op te lossen. "De werknemers worden vergeten. De rijkdom van het bedrijf zou meer gedeeld moeten worden met degenen die dagelijks verantwoordelijk zijn voor het creëren van de magie."

Disneyland Paris heeft een bedenkelijke reputatie op het gebied van personeel. Omdat er veel gebruikgemaakt wordt van tijdelijke krachten, ontbreekt soms het hoge serviceniveau dat de Disney-parken in de Verenigde Staten en Azië doorgaans hanteren.

ZIE OOK: Directeur Disneyland Paris kritisch over personeel

Reacties