Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Onverwachts nieuwe entertainmentact in de Efteling: De Kompels

16-11-2019, 13.47 uur

De Efteling presenteert vandaag onverwachts een nieuwe, komische entertainmentact. Bij achtbaan Baron 1898 kunnen bezoekers tijdens de Winter Efteling kijken naar De Kompels. Dat zijn goudkleurige mijnwerkers in een overall. Ze dragen sjaaltjes, mijnhelmen en emmertjes.

De mannetjes praten niet. Samen met passanten kijken ze naar achtbaankarretjes die vanaf dertig meter hoogte naar beneden storten. Ze poseren voor foto's en zwaaien naar de mensen in de treinen.

De Kompels laten zich tijdens de Winter Efteling zien op weekenddagen en in de kerstvakantie. Er zijn geen vaste tijden. De nieuwe act was vooraf niet aangekondigd.

Goud
Kompel is een ander woord voor mijnwerker. In Baron 1898 worden dappere bezoekers door mijnbaron Gustave Hooghmoed aangesproken als kompels. Zij moeten afdalen in de mijnschacht om goud voor hem te delven.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be