Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Met dit apparaat legt Disneyland Paris uit hoe animatiefilms werken

15-11-2019, 11.54 uur | ReactiesBeeld: @FiBelleFi

In Disneyland Paris wordt een bijzonder apparaat tentoongesteld. Wie een nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park bezoekt, kan een zogeheten zoötroop bewonderen. Dat is een carrousel met 3D-figuren die met behulp van lichtflitsen tot leven lijken te komen als het platform gaat draaien.

Op die manier legt Disney het basisprincipe van animatie uit: verschillende beeldjes die steeds iets verspringen waardoor de illusie van beweging ontstaat. De zoötroop staat in het teken van personages uit de Pixar-filmreeks Toy Story. Eerder was de carrousel al te zien in Disney California Adventure Park en Hong Kong Disneyland.

In Disneyland Paris is de bezienswaardigheid onderdeel van de attractie Animation Celebration. Die bestaat verder uit muzikale scènes met de personages uit Frozen, een interactieve tekenles en een meet-and-greet met sneeuwman Olaf. Komend weekend vindt de officiële opening plaats.

Efteling
Disneyland Paris is niet het eerste attractiepark in Europa met een zoötroop. Bezoekers van de Efteling kunnen sinds 2016 al een vergelijkbaar animatie-apparaat bekijken, in horecacomplex Station de Oost.Meer Disneyland Paris