Walibi Belgium

Walibi Belgium zet plannen voor 2020 in de ijskast

15-11-2019, 22.13 uur | Reacties

Walibi Belgium opent volgend jaar toch geen nieuwe attractie. Ook wordt er geen themagebied opgeknapt. Dat bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. De plannen die Walibi oorspronkelijk voor seizoen 2020 had, gaan niet door.

Eigenlijk zou 2020 in het teken staan van het renoveren van het westerngebied. Daar moet een interactieve waterattractie openen: een twist 'n' splash-molen van de Duitse leverancier Mack Rides. Verder was het de bedoeling om het entreegebied te verbouwen. Dat had eigenlijk al in 2019 moeten gebeuren.


ZIE OOK: Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

Het attractiepark maakt volgend jaar echter een pas op de plaats. "De fasering van de werkzaamheden die we bij de presentatie van ons masterplan hebben aangekondigd, was indicatief", laat de voorlichtster weten. "De timing kan dus veranderd worden."

Reden
Het uitstellen van de bouwprojecten heeft volgens de woordvoerster "technische redenen". "Laat het duidelijk zijn dat het masterplan nog steeds van kracht is. De timing van de verschillende fases is nu wat veranderd."

Dit jaar stond voor Walibi Belgium in het teken van de nieuwe interactieve darkride Popcorn Revenge in het vernieuwde themagebied Karma World. Verder werd kindergebied Walibi Playland getransformeerd tot Fun World, met de nieuwe kinderachtbaan Fun Pilot. Een jaar eerder opende de familieachtbaan Tiki-Waka.

Snelste
Ondertussen maakt Walibi Belgium plannen voor de bouw van de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Of dat project ook uitgesteld moet worden, is nog niet duidelijk.ZIE OOK: Walibi Belgium stelt opknapbeurt uit

Reacties