Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium zet plannen voor 2020 in de ijskast

15-11-2019, 22.13 uur

Walibi Belgium opent volgend jaar toch geen nieuwe attractie. Ook wordt er geen themagebied opgeknapt. Dat bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. De plannen die Walibi oorspronkelijk voor seizoen 2020 had, gaan niet door.

Eigenlijk zou 2020 in het teken staan van het renoveren van het westerngebied. Daar moet een interactieve waterattractie openen: een twist 'n' splash-molen van de Duitse leverancier Mack Rides. Verder was het de bedoeling om het entreegebied te verbouwen. Dat had eigenlijk al in 2019 moeten gebeuren.

Het attractiepark maakt volgend jaar echter een pas op de plaats. "De fasering van de werkzaamheden die we bij de presentatie van ons masterplan hebben aangekondigd, was indicatief", laat de voorlichtster weten. "De timing kan dus veranderd worden."

Reden
Het uitstellen van de bouwprojecten heeft volgens de woordvoerster "technische redenen". "Laat het duidelijk zijn dat het masterplan nog steeds van kracht is. De timing van de verschillende fases is nu wat veranderd."

Dit jaar stond voor Walibi Belgium in het teken van de nieuwe interactieve darkride Popcorn Revenge in het vernieuwde themagebied Karma World. Verder werd kindergebied Walibi Playland getransformeerd tot Fun World, met de nieuwe kinderachtbaan Fun Pilot. Een jaar eerder opende de familieachtbaan Tiki-Waka.

Snelste
Ondertussen maakt Walibi Belgium plannen voor de bouw van de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Of dat project ook uitgesteld moet worden, is nog niet duidelijk.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be