Escape room

Escape room in Doetinchem wordt verward met bordeel

13-11-2019, 14.55 uur | Reacties

De uitbater van een escape room in Doetinchem heeft deze week een hoop vervelende reacties gehad. De reden: mensen verwarren Escape Room Doetinchem met seksclub Escape in dezelfde Gelderse gemeente. Het bordeel kwam zondagavond voorbij in het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Na de uitzending kreeg Escape Room Doetinchem er flink van langs op social media, vertelt eigenaar Ferdy Wissing. "Het is aan de ene kant lachwekkend en aan de andere kant behoorlijk schrijnend dat dit gebeurt", zegt hij. "Wij hebben geen enkele connectie met de Escape."


ZIE OOK: Erotische club vlakbij Plopsa-pretpark

De praktijken in de seksclub werden in het programma "een moderne vorm van slavernij" genoemd. Prostituees zouden zeven dagen per week moeten werken onder erbarmelijke omstandigheden, in vieze kamers. Ook zou er sprake zijn van mensenhandel.

Frustratie
Eigenaar Wissing van de escape room hoopt dat klagers zich in het vervolg beter laten informeren. "Zodat mensen hun boosheid en frustratie bij de juiste personen zullen neerleggen." Wie wil bowlen, lasergamen of wil ontsnappen uit één van drie escape rooms, kan wel bij Wissing terecht.

ZIE OOK: Vijf meisjes dood door brand in escape room

Reacties