Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Escape rooms

Escape room in Doetinchem wordt verward met bordeel

13-11-2019, 14.55 uur

De uitbater van een escape room in Doetinchem heeft deze week een hoop vervelende reacties gehad. De reden: mensen verwarren Escape Room Doetinchem met seksclub Escape in dezelfde Gelderse gemeente. Het bordeel kwam zondagavond voorbij in het tv-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Na de uitzending kreeg Escape Room Doetinchem er flink van langs op social media, vertelt eigenaar Ferdy Wissing. "Het is aan de ene kant lachwekkend en aan de andere kant behoorlijk schrijnend dat dit gebeurt", zegt hij. "Wij hebben geen enkele connectie met de Escape."

De praktijken in de seksclub werden in het programma "een moderne vorm van slavernij" genoemd. Prostituees zouden zeven dagen per week moeten werken onder erbarmelijke omstandigheden, in vieze kamers. Ook zou er sprake zijn van mensenhandel.

Frustratie
Eigenaar Wissing van de escape room hoopt dat klagers zich in het vervolg beter laten informeren. "Zodat mensen hun boosheid en frustratie bij de juiste personen zullen neerleggen." Wie wil bowlen, lasergamen of wil ontsnappen uit één van drie escape rooms, kan wel bij Wissing terecht.

Meer escape rooms
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be