Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Bezoekersrecord voor best bezochte dierentuin van de Benelux in 2019

13-11-2019, 14.12 uur

De populairste dierentuin van de Benelux heeft een bezoekersrecord gebroken. Het Belgische dierenpark Pairi Daiza verwelkomde dit seizoen voor het eerst meer dan 2 miljoen bezoekers. De teller staat op dit moment op 2.016.000 gasten. Dat is nog exclusief een winteropenstelling die vanaf 14 december plaatsvindt.

Daarmee blijft Pairi Daiza de concurrentie in België de baas. Plopsaland trekt bijvoorbeeld ongeveer 1,25 miljoen bezoekers per jaar. Ook andere dierentuinen in de Benelux komen niet in de buurt. Zo waren Artis in Amsterdam en Blijdorp in Rotterdam in 2018 allebei goed voor zo'n 1,4 miljoen bezoekers.

Dit jaar opende Pairi Daiza een nieuw themagebied met beren, wolven, poema's, elanden en zeeleeuwen: The Last Frontier. Daarbij hoort ook een vakantiepark met huisjes en een hotel. Verder werden er twee reuzenpanda's geboren. Momenteel wordt nog gebouwd aan een kweekcentrum voor zeldzame vogelsoorten.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be