Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nieuwe glijbaan in Belgisch zwemparadijs alleen geschikt voor lange mensen

12-11-2019, 20.58 uur

Ben je kleiner dan 1.80 meter? Dan heb je pech in een Belgisch waterparadijs. De gloednieuwe glijbaan Zwarte Storm in zwembad LAGO Kortrijk Weide is namelijk niet geschikt voor kleinere personen. Vanwege een scherpe S-bocht kan de waterglijbaan voor hen gevaarlijk zijn.

LAGO Kortrijk Weide werd afgelopen februari, vlak voor de officiële opening, getroffen door een grote brand. Die legde de vijf glijbanen van het complex in de as. Het bad opende anderhalve week later alsnog de deuren, maar de vervangende glijbanen lieten tot de herfstvakantie op zich wachten.

Eén van de nieuwe glijbanen - Zwarte Storm - wordt omschreven als een "een turboglijbaan voor echte snelheidsduivels". "Glijd met een snelheid tot 36 kilometer per uur door een donkere zwarte tunnel met een aantal leuke illusionaire effecten", staat op de officiële website van het zwembad. "Durf jij de snelste glijbaan aan?"

Tachtig kilo
Maar badgasten die de 1.80 meter niet halen, mogen er niet in. Bovendien geldt er een minimumgewicht van tachtig kilo. Geen ideale situatie, vindt ook het management. De bocht in kwestie wordt daarom binnen afzienbare tijd aangepast. Vanaf de kerstvakantie zal Zwarte Storm toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 12 jaar, belooft men.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be