Plopsaland De Panne

Oeps: Plopsaland verwacht paar duizend bezoekers, maar verwelkomt tienduizend man

12-11-2019, 16:01 uur | Reacties

Door een inschattingsfout was Plopsaland De Panne afgelopen weekend niet voorbereid op extreme drukte. Het management had voor zondag gerekend op 3500 bezoekers, maar het goede weer en een kortingsactie brachten maar liefst tienduizend man op de been. Dat resulteerde in lange rijen én een personeelstekort.

Onder de noemer 'Singles Weekend' mochten volwassen bezoekers voor de prijs van een kinderkaartje naar binnen. In combinatie met het uitzonderlijk goede herfstweer zorgde dat voor topdrukte. Het pretpark was echter slechts berekend op één derde van het totale bezoekersaantal.


ZIE OOK: Plopsaland presenteert lichtfestival in de wintermaanden

Lange rijen bij de ingang, de attracties en de restaurants waren het gevolg. Met name in de restaurants zorgde dat voor chaotische situaties.

Planning
Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof geeft toe dat het "uitzonderlijk druk" was en dat de personeelsplanning uitging van 3500 bezoekers. Toch vreest hij niet voor de komende weken. Wel wordt er voortdurend gezocht naar nieuwe medewerkers.

Plopsaland De Panne staat 's winters in het teken van het evenement Winter Magic, met kerstbomen, kampvuren, een ijsbaan en een lichtfestival. Op 16, 17, 23, 24 en 30 november en 1 december is Sinterklaas aanwezig. Vanaf 21 december komt dagelijks de zogeheten Winter Parade voorbij.ZIE OOK: Voor het eerst alle waterattracties Plopsaland open in de winter

Reacties