Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Stoomtrein in Disneyland Paris al ruim een jaar buiten gebruik, maar waarom?

14-11-2019, 20.07 uur

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen al meer dan een jaar geen ritje maken met de stoomtrein Disneyland Railroad. De iconische attractie is sinds maandag 5 november 2018 gesloten voor publiek. Inmiddels is het halverwege november 2019. Waarom staat de trein nog steeds stil?

Een Disney-woordvoerder vertelde afgelopen voorjaar dat de stoomtrein niet kan rijden vanwege de bouw van het nieuwe Frontierland Theater, waar afgelopen zomer een Lion King-show te zien was. Die voorstelling werd in september voorlopig voor het laatst opgevoerd. Sindsdien staat het theater leeg. Toch is Disneyland Railroad nog altijd niet toegankelijk.

In een reactie laat een voorlichter weten dat er nog steeds gewerkt wordt in Cottonwood Creek Ranch, het gebied waar het Frontierland-treinstation en het theater liggen. Zo is men bezig met het opnieuw aanleggen van de treinrails en het creëren van veiligheidsbarrières voor de treinovergang. Een deel van de treinbaan werd vorig jaar verwijderd omwille van bouwverkeer.

Interieur
Hoewel het nieuwe theatercomplex op het oog af lijkt, moet er volgens de woordvoerder nog een hoop gebeuren aan zowel het interieur als het exterieur. Het zou gaan om "kleine dingen" die niet altijd zichtbaar zijn voor bezoekers.

Wanneer Disneyland Railroad weer operationeel zal zijn, is niet duidelijk. Disneyland weigert een heropeningsdatum te noemen. Eigenlijk had de trein in maart dit jaar alweer moeten rijden.

Berucht
Op dit moment is rondrit Autopia in themagebied Discoveryland eveneens gesloten voor onderhoud. Ook die renovatie duurt veel langer dan de bedoeling was. De attractie had in het voorjaar heropend moeten worden. Disneyland Paris is intussen berucht om werkzaamheden die uitlopen. Zo ging spookhuis Phantom Manor eerder dit jaar meer dan een half jaar later open dan de bedoeling was.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be