Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Renovatie voor houten achtbaan Parc Astérix

12-11-2019, 23.59 uur

Eén van de heftigste houten achtbanen van Europa wordt gerenoveerd. Het Franse pretpark Parc Astérix gaat rollercoaster Tonnerre de Zeus verbouwen.

"Ik kan bevestigen dat Tonnerre de Zeus voor seizoen 2021 gerenoveerd wordt", meldt een woordvoerster van Parc Astérix aan Looopings. "Welk bedrijf daarbij betrokken zal zijn, is op dit moment nog niet te zeggen."

Tonnerre de Zeus, geopend in 1997, werd gebouwd door de inmiddels ter ziele gegane fabrikant Custom Coasters International. De baan is 30 meter hoog en ruim 1200 meter lang. Tijdens een ritje halen treinen een topsnelheid van 83,7 kilometer per uur.

Uitgesteld
Parc Astérix heeft ook plannen voor de bouw van een tientallen meters hoge lanceerachtbaan met bijzondere elementen. De opening had in 2021 plaats moeten vinden, maar het project is uitgesteld tot 2022.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be