Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Vlamingen bouwen spookhuis met werkende achtbaan erin

07-11-2019, 23.27 uur

Een groep Vlamingen heeft een halloweenspookhuis gebouwd met een bijzonder element. Enkele vrijwilligers creëerden een haunted house waarin bezoekers een ritje kunnen maken in een echte houten achtbaan. Het hobbyspookhuis was afgelopen maand te vinden in de Belgische stad Mortsel, in de buurt van Antwerpen.

Het was voor de vijfde keer dat de groep enthousiastelingen een amateurspookhuis neerzette, vertelt initiatiefnemer Jens Lelie aan Looopings. "Dit jaar hebben we voor het eerst uitgepakt met videoprojecties, een regeneffect, een lasershow, een volledig geautomatiseerd licht- en geluidssysteem én een kleine achtbaan."

Het spookhuis werd Carnevil genoemd. "Het thema was aliens en de achtbaan diende in de verhaallijn als een ontsnappingscapsule om de bezoekers vanuit een ruimteschip veilig naar huis te sturen", zegt mede-organisator Nick Van den Berge. De bescheiden rollercoaster kon gestart worden door op een knop te drukken die ook de bijbehorende scène in werking zette.

Gratis
De makers waren een jaar bezig met het uitwerking. Uiteindelijk nam de opbouw twee weken in beslag. In twee dagen tijd verwelkomde de horrorattractie bijna achthonderd bezoekers. Iedereen mocht gratis naar binnen. "We deden het puur om de jeugd in de omgeving te vermaken."

Inmiddels is het gevaarte weer afgebroken. Men kan nog wel een video van de rit laten zien.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be