Efteling

Efteling-show Raveleijn keert na drie maanden weer terug

06-11-2019, 10:23 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Efteling-bezoekers kunnen vanaf komend weekend eindelijk weer kijken naar Raveleijn. De paardenshow is sinds begin augustus niet te zien vanwege een technisch mankement. Na ruim drie maanden komt daar verandering in, meldt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings.

Draconicon, de grote mechanische draak in de voorstelling, ging op 4 augustus kapot. Het vijfkoppige monster moest vervolgens volledig gedemonteerd worden. Daarvoor werd de draak tijdelijk verplaatst naar een afgelegen industrieterrein.


ZIE OOK: Efteling-show Raveleijn al maanden niet te zien: draak wordt opgeknapt

Inmiddels staat het beest weer in Kaatsheuvel. "Draconicon is weer op volle sterkte", vult de voorlichter aan. "Voorlopig zal hij wel in de bovenste positie blijven staan en dus niet vanuit de grond naar boven komen." Vanaf aanstaande zaterdag is Raveleijn weer te zien. Daarmee komt er ook een einde aan een alternatieve show met een zwaardvechtdemonstratie.

Winterstop
Tot wanneer Raveleijn opgevoerd zal worden, heeft de Efteling nog niet bekendgemaakt. Normaal gesproken ontbreekt de voorstelling tussen begin januari en begin april in verband met een jaarlijkse winterstop.

ZIE OOK: Video: nieuwe voorstelling als alternatief voor Efteling-show Raveleijn

Reacties