Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland verkoopt onderdelen van houten achtbaan voor 100 euro

03-11-2019, 15.22 uurBeeld: @SimonTAdventure

Pretparkfans kunnen een stukje van de houten achtbaan Troy uit Toverland op de kop tikken. Het attractiepark in Noord-Limburg verkoopt sinds kort decoraties die ooit op de treinen van de 35 meter hoge rollercoaster zaten. Het gaat om stalen zijpanelen van de karretjes.

Enkele exemplaren zijn de afgelopen tijd al weggegeven aan fans, bij speciale gelegenheden. "We hebben er nog een paar over", vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings. "Die zijn nu te koop, uiteraard zolang de voorraad strekt."

Het aandenken is niet goedkoop: voor één paneel betalen bezoekers 100 euro. "Maar het gaat wel om unieke exemplaren waar er slechts een paar van bestaan."

Amerikaans
Troy opende in 2007. De 1077 meter lange baan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Tijdens een ritje behalen de treinen een topsnelheid van 90 kilometer per uur. 's Winters is Troy gesloten, met uitzondering van de kerstvakantie.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be