Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands van slechtste naar beste dierentuin van Nederland op beoordelingssite

03-11-2019, 18.30 uur

Het imago van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft in enkele jaren tijd een enorme boost gehad. Kort na de opening van het Drentse dierenpark in 2016 kreeg Wildlands op beoordelingssite Zoover een rapportcijfer tussen de 5 en 5,4. Daarmee was het de slechtst scorende dierentuin van het land.

In drie jaar tijd is het tij gekeerd. Op dit moment wordt Wildlands gewaardeerd met een 8,3. Dat is het hoogste cijfer van alle noemenswaardige dierenparken in Nederland.

Wildlands scoort een stuk beter dan 'grote jongens' als Artis in Amsterdam (4,1) en Blijdorp in Rotterdam (5,1). Burgers' Zoo moet het doen met een 6,7. Safaripark Beekse Bergen krijgt een 5,7. Ook Ouwehands Dierenpark (7,7), DierenPark Amersfoort (6,8), Apenheul (6) en het Dolfinarium (4,8) halen het niet bij Wildlands.

Overloon
Hetzelfde geldt voor kleinere dierenparken als AquaZoo (7,8), Dierenrijk (7,2) en GaiaZOO (5,9). Alleen ZooParc Overloon (8,3) krijgt dezelfde beoordeling als de dierentuin in Emmen.

In het waarderingssysteem van Zoover worden recente reacties, die niet ouder zijn dan 24 maanden, belangrijker geacht dan oude recensies. Cijfers die de afgelopen maand zijn gegeven, wegen het zwaarst.

Prijzen
Wildlands kreeg in eerste instantie veel kritiek over hoge prijzen, lange wachtrijen en een gebrek aan dieren. Daarom zijn er de afgelopen jaren een hoop veranderingen doorgevoerd. Zo werden de prijzen verlaagd, is er een impopulaire attractie gesloten en verwelkomde men meerdere nieuwe diersoorten. Ook werden problemen met de infrastructuur opgelost.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be