Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Duitse Efteling-fan bouwt zelf animatronic uit Symbolica

02-11-2019, 18.41 uur

Een getalenteerde Duitse Efteling-fan heeft thuis zijn eigen Efteling-animatronic gebouwd. Tim Hendriks (26), woonachtig in het Duitse Mannheim, was twee jaar bezig om een bewegend figuur uit de attractie Symbolica na te maken. Het gaat om O.J. Punctuel, de strenge lakei die bezoekers opwacht in de voorshow van Symbolica.

Daar staat hij op een grote trap de regels van het Paleis der Fantasie voor te lezen. Zijn karakteristieke stem werd ingesproken door Efteling-ontwerper Jeroen Verheij. De indrukwekkende creatie van Hendriks is kleiner dan het origineel, maar de bewegingen komen overeen. Zelfs de mond van de robot loopt synchroon.

"Na twee jaar ontwikkelen en testen kan O.J. bestuurd worden via een webinterface op mobiele apparaten", vertelt de maker. "Alle regels uit de attracties komen erin voor."

Motoren
De robot zelf komt uit een 3D-printer. Voor de bewegingen werden verschillende servomotoren gebruikt. In een YouTube-video laat Hendriks zien hoe de pop werkt en wat er allemaal kwam kijken bij de bouw.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be