Efteling

Duitse Efteling-fan bouwt zelf animatronic uit Symbolica

02-11-2019, 18.41 uur | Reacties

Een getalenteerde Duitse Efteling-fan heeft thuis zijn eigen Efteling-animatronic gebouwd. Tim Hendriks (26), woonachtig in het Duitse Mannheim, was twee jaar bezig om een bewegend figuur uit de attractie Symbolica na te maken. Het gaat om O.J. Punctuel, de strenge lakei die bezoekers opwacht in de voorshow van Symbolica.

Daar staat hij op een grote trap de regels van het Paleis der Fantasie voor te lezen. Zijn karakteristieke stem werd ingesproken door Efteling-ontwerper Jeroen Verheij. De indrukwekkende creatie van Hendriks is kleiner dan het origineel, maar de bewegingen komen overeen. Zelfs de mond van de robot loopt synchroon.


ZIE OOK: Wow: Efteling-attractie Droomvlucht volledig nagebouwd in Lego

"Na twee jaar ontwikkelen en testen kan O.J. bestuurd worden via een webinterface op mobiele apparaten", vertelt de maker. "Alle regels uit de attracties komen erin voor."

Motoren
De robot zelf komt uit een 3D-printer. Voor de bewegingen werden verschillende servomotoren gebruikt. In een YouTube-video laat Hendriks zien hoe de pop werkt en wat er allemaal kwam kijken bij de bouw.ZIE OOK: Efteling presenteert videoclip van carnavalshit O.J. Punctuel

Reacties