Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Twee nieuwe achtbanen in Duits pretpark, waaronder suspended thrill coaster

02-11-2019, 19.53 uur

Een Duits pretpark is begonnen met de bouw van twee achtbanen. Erlebnispark Tripsdrill, gelegen in de buurt van Stuttgart, opent volgend jaar een family boomerang coaster én een sensationele suspended thrill coaster. Beide attracties worden geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

De suspended thrill coaster is een heftige achtbaan met meerdere inversies en karretjes die onder de rail hangen. Het concept werd een jaar geleden gepresenteerd door Vekoma. Men sprak toen over een "extreem soepel" ritverloop. Tripsdrill is het eerste attractiepark in Europa dat voor het nieuwe achtbaantype kiest.

De spectaculaire achtbaan wordt meer dan 30 meter hoog en zo'n 800 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van ongeveer 80 kilometer per uur. "Dit model is een wereldwijd uniek prototype", laat het park weten.

Achteruit
De family boomerang coaster van 22 meter hoog is vergelijkbaar met de attractie Tweestryd in dierenpark Wildlands in Emmen. Passagiers worden achteruit omhoog gebracht, gevolgd door een vrije val en een rit vooruit. Daarna keren de treinen achterwaarts weer terug naar het station. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur.

"Het bijzondere is dat beide banen elkaar meerdere keren kruisen", staat in een persbericht. "Dat levert een adembenemende competitie op." Tripsdrill belooft dat beide attracties uitvoerig gedecoreerd zullen worden. "Details zullen in de winter onthuld worden."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be