Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Grootse toekomstplannen voor Belgisch pretpark Plopsa Coo: nieuwe attracties en hotel

03-11-2019, 12.55 uur

Er wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in het Belgische pretpark Plopsa Coo. De Plopsa Group, die sinds eind 2005 de eigenaar is van het attractiepark in de Ardennen, heeft plannen voor de bouw van meerdere nieuwe attracties en een hotel. Dat vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in een aflevering van de Looopings Podcast.

De bezoekersaantallen van Plopsa Coo moeten groeien, vindt hij. "We blijven voortdurend steken op 250.000 tot 300.000 bezoekers." De meeste bezoekers komen in juli en augustus, terwijl het park de rest van het jaar nagenoeg uitgestorven is. "Als het regent of koud is, valt er buiten een restaurant en een winkel eigenlijk niks indoor te beleven."

De komst van een overdekt mini-attractiepark moet daar verandering in brengen. Het concept wordt vergelijkbaar met Mayaland in Plopsaland De Panne en Holiday Indoor in het Duitse Plopsa-park Holiday Park. Ook wordt het bestaande restaurant La Cascade vervangen.

Doodlopend
Verder wil Van den Kerkhof de infrastructuur van Plopsa Coo op de schop nemen. Nu is de wandelroute in het park nog doodlopend. "We moeten nieuwe wegen aanleggen zodat mensen in een cirkel kunnen wandelen." Een oud labyrint zal verdwijnen. "Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd." Op die plek verschijnt een nieuwe waterattractie.

Bovendien is het de bedoeling om in Plopsa Coo een hotel te bouwen. Toeristen kunnen dan overnachten naast de bekende Watervallen van Coo. "Het zou fantastisch mooi zijn om daar te kunnen slapen met zicht op de waterval en op het stuwmeer", aldus Van den Kerkhof.

Opening
Op dit moment worden de plannen besproken met de autoriteiten. De nieuwe waterattractie moet in 2021 af zijn. Men zou dan in 2022 of 2023 kunnen beginnen met de werkzaamheden voor de hal en het hotel, zodat de opening kan plaatsvinden in 2024 of 2025.

De eerste stap binnen de uitbreidingsplannen wordt volgend jaar al gezet. Met Pasen 2020 opent een windstarz-attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla, op de oude locatie van De Octopus. Zo'n molen staat al in Holiday Park. "Ik vind dat een zeer vernieuwende attractie. We hebben gezien dat die attractie echt superpopulair is. Dat heeft ertoe geleid dat we de attractie ook in België willen onderbrengen." In Coo krijgt de molen een Maya de Bij-thema.


Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be