Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Foto's: zo groot wordt het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne

02-11-2019, 13.33 uur

Wie rondloopt op de bouwplaats van het nieuwe Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne, krijgt nu al een goede indruk van de grootte van het complex. In het najaar van 2020 opent het Vlaamse attractiepark een hotel met 117 kamers en een restaurant. Looopings kreeg een exclusieve rondleiding.

De huidige betonnen constructie, gelegen tussen de hoofdingang en waterparadijs Plopsaqua, verraadt al hoe het hotel straks ingedeeld zal worden. Het Plopsa Hotel krijgt een theaterthema. Naast een groot aantal standaardkamers ontwikkelt men ook enkele themasuites die in het teken staan van bekende Studio 100-figuren.

Met de opening van het hotel gaat een langgekoesterde wens van Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in vervulling, vertelde hij in een aflevering van de Looopings Podcast. "Initieel gingen we een hotel bouwen van zestig kamers. We hebben het laten meegroeien met het park. Ik verschiet elke keer als ik in dat hotel rondwandel, hoe groot het is."

Megaproject
Het hotel moet ook zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers van Plopsaland over het hele jaar. De directeur hoopt dat het bezoekersaantal de komende tijd zal stijgen van 1,6 miljoen naar zo'n twee miljoen gasten per jaar. "Het is een megaproject dat ons weer een niveau hoger zal brengen." Van den Kerkhof spreekt zelf over "één van de mooiste hotels van de Benelux."

Het project kost 20 miljoen euro. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt. Omdat Plopsa nooit eerder een hotel bouwde, heeft men vooraf informatie ingewonnen bij specialisten uit de hotelbranche én andere pretparken. "We hebben bijvoorbeeld veel gesprekken gevoerd met Europa-Park en de Efteling over hun aanpak met verblijfsaccommodaties", vertelt een woordvoerder.

Duitsland
Nu heeft men de smaak te pakken. Het is de bedoeling om twee andere parken binnen de Plopsa Group - Plopsa Coo in België en Holiday Park in Duitsland - op termijn ook uit te breiden met een hotel.





















































Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be