Plopsaland De Panne

Foto's: zo groot wordt het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne

02-11-2019, 13:33 uur | Reacties

Wie rondloopt op de bouwplaats van het nieuwe Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne, krijgt nu al een goede indruk van de grootte van het complex. In het najaar van 2020 opent het Vlaamse attractiepark een hotel met 117 kamers en een restaurant. Looopings kreeg een exclusieve rondleiding.

De huidige betonnen constructie, gelegen tussen de hoofdingang en waterparadijs Plopsaqua, verraadt al hoe het hotel straks ingedeeld zal worden. Het Plopsa Hotel krijgt een theaterthema. Naast een groot aantal standaardkamers ontwikkelt men ook enkele themasuites die in het teken staan van bekende Studio 100-figuren.


ZIE OOK: Directeur Plopsaland wil Europa veroveren met nieuwe spinning coaster

Met de opening van het hotel gaat een langgekoesterde wens van Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in vervulling, vertelde hij in een aflevering van de Looopings Podcast. "Initieel gingen we een hotel bouwen van zestig kamers. We hebben het laten meegroeien met het park. Ik verschiet elke keer als ik in dat hotel rondwandel, hoe groot het is."

Megaproject
Het hotel moet ook zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers van Plopsaland over het hele jaar. De directeur hoopt dat het bezoekersaantal de komende tijd zal stijgen van 1,6 miljoen naar zo'n twee miljoen gasten per jaar. "Het is een megaproject dat ons weer een niveau hoger zal brengen." Van den Kerkhof spreekt zelf over "één van de mooiste hotels van de Benelux."

Het project kost 20 miljoen euro. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt. Omdat Plopsa nooit eerder een hotel bouwde, heeft men vooraf informatie ingewonnen bij specialisten uit de hotelbranche én andere pretparken. "We hebben bijvoorbeeld veel gesprekken gevoerd met Europa-Park en de Efteling over hun aanpak met verblijfsaccommodaties", vertelt een woordvoerder.

Duitsland
Nu heeft men de smaak te pakken. Het is de bedoeling om twee andere parken binnen de Plopsa Group - Plopsa Coo in België en Holiday Park in Duitsland - op termijn ook uit te breiden met een hotel.

ZIE OOK: Hoogste punt van Plopsa Hotel bereikt, opening in najaar 2020

Reacties