Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert ontwerp voor nieuwe eetkraam bij Symbolica

01-11-2019, 11.01 uur

De Efteling ontwikkelt een nieuw horecapunt voor het plein naast de attractie Symbolica. Vanaf eind deze maand kunnen Efteling-bezoekers daar terecht voor Broodjes Unox en dranken. De grote kar, een creatie van Efteling-ontwerper Jeroen Verheij, krijgt de naam De Smaeckmaker.

Verheij was ook één van de ontwerpers van Symbolica. Bovendien vertolkte hij de rol van één van de hoofdpersonages in het Paleis der Fantasie, namelijk die van lakei O.J. Punctuel. Volgens het achtergrondverhaal is De Smaeckmaker de kar waarmee het koksmaatje Polle het koninklijk gezelschap vergezelt op hun reizen. Zo kan hij de koning en zijn hofhouding onderweg voorzien van maaltijden.

Nu komt de kraam te staan op Hartenhof, het grote lege plein bij Symbolica. Er worden niet alleen de gebruikelijke broodjes worst verkocht. Hongerige bezoekers kunnen straks ook hun eigen broodje samenstellen, door te kiezen uit een wit of bruin broodje, de originele of vegetarische Unox-worst, een sausje, twee toppings en een frisdrank.

Huis van de Vijf Zintuigen
De naam van de eetkraam is een eerbetoon aan een verdwenen horecapunt in het park. Tussen 1995 en 2001 was De Smaeckmaker een restaurantje onder de kap van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. Tegenwoordig wordt de ruimte gebruikt als magazijn van de souvenirwinkel Efteldingen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be