Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands lokt bezoekers met kijkje achter de schermen

02-11-2019, 10:00 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen introduceert in de wintermaanden tijdelijk een nieuwe 'themawereld'. Normaal gesproken draait het Drentse dierenpark om de themagebieden Jungola, Serenga en Nortica. Omdat veel dieren 's winters binnen zitten, wordt er tussen 11 november en 1 maart een vierde 'wereld' toegevoegd. Die heet Backstage.

De dierentuin geeft dan een kijkje in de keuken. Zo zijn de savanne-, leeuwen- en nijlpaardenstallen geopend. Ook kunnen bezoekers de creatieve werkplaats, de keuken, de praktijk van de dierenarts en de waterfabriek van het park ontdekken.


ZIE OOK: Wildlands Emmen houdt vast aan 'tijdelijke' directeur

Bij de opening van Wildlands 2016 was een blik achter de schermen nog ondenkbaar. Het park profileerde zich niet als een klassieke dierentuin, maar als een doordachte themabeleving waar bezoekers op expeditie zouden gaan. Nu stapt men deels van dat concept af.

Aanpassingen
"Wij willen onze bezoekers ook in de winter de meest optimale beleving geven en we denken dat een kijkje achter de schermen van een dierenpark weer heel anders en een unieke ervaring is", legt directeur Erik van Engelen uit. "De afgelopen periode zijn er achter de schermen diverse aanpassingen gedaan, zodat de bezoekers tijdens de winterperiode een veilige en informatieve Backstage-route kunnen lopen."

Wildlands is 's winters geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het Backstage-gedeelte hoeft geen apart entreekaartje gekocht te worden. De verschillende parkdelen zijn niet de volledige dag toegankelijk. Daarom ontvangen bezoekers bij binnenkomst een adviesroute.

ZIE OOK: Wildlands blijft verbouwen: meer dieren, maar attractie verdwijnt

Reacties