Phantasialand

Phantasialand bouwt in stilte door aan themagebied Rookburgh

31-10-2019, 21:08 uur | ReactiesFoto: @cslkenny

Phantasialand heeft al bijna een jaar niets gecommuniceerd over het nieuwe parkdeel Rookburgh, waar al sinds 2016 aan gewerkt wordt. Ondertussen gaan de werkzaamheden in alle stilte door. Zo zijn de afgelopen maanden de gigantische geluidswanden rond het themagebied verder aangekleed.

Rookburgh omvat de sensationele flying coaster F.L.Y. en Hotel Charles Lindbergh, het derde themahotel van het Duitse pretpark. Het hotelcomplex staat inmiddels overeind. Ook de cilindervormige kamers - die 'Aeronaut-tube Rooms' worden genoemd - zijn al te herkennen.


ZIE OOK: Luchtfoto toont spectaculaire flying coaster Phantasialand van bovenaf

Op Twitter verschenen actuele bouwfoto's. Daarop is ook te zien dat er aan de rand van het gebied - naast de toegangsweg richting het attractiepark - een grote zwarte staalconstructie is neergezet. Die zal uiteindelijk fungeren als een visuele afscheiding en een geluidsbarrière.

Lancering
F.L.Y. wordt de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering. De baan zelf is al sinds afgelopen voorjaar compleet. Uiteindelijk moet de attractie zorgen voor een "uniek samenspel" met het hotel, zo liet Phantasialand eerder weten. Naar verwachting vindt de opening plaats in 2020. Het park wil daar zelf nog steeds niets over zeggen.ZIE OOK: Gebouwen bij nieuwe achtbaan Phantasialand gaan de hoogte in

Reacties