Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Verdeeldheid zorgt voor splitsing bij grootste fansite Disneyland Paris

01-11-2019, 14.09 uur

Het rommelt achter de schermen van de grootste Disneyland Paris-fansite ter wereld. Vanwege interne onenigheid is besloten om het populaire fanplatform ED92 op te splitsen. De Engelstalige Twitter-pagina van ED92, goed voor bijna 50.000 volgers, gaat voortaan verder onder een andere naam.

Vanaf nu wordt het Twitter-account DLP Report genoemd. De Franstalige Facebook-pagina met ruim 100.000 fans, die wordt beheerd door een ander team, blijft ED92 heten. Wat is de reden van de plotselinge opsplitsing? "Het Facebook-team en de bijbehorende blog hebben een slechte reputatie opgebouwd", vertelt een ingewijde in gesprek met Looopings.

"Met name de jonge verslaggevers, die zeer regelmatig in de Disney-parken te vinden zijn, kregen het gevoel dat hun werk niet gewaardeerd werd. Ze ontvingen vaak vervelende opmerkingen van de eigenaren van de Facebook-pagina, terwijl ze zich dagelijks belangeloos inzetten."

Overstap
Sommige Facebook-verslaggevers stappen over naar de Twitter-pagina DLP Report. Dat kanaal wordt aangevuld met een eigen Instagram-account en website. Later volgt waarschijnlijk ook een nieuwe Facebook-pagina.

ED92 werd opgericht in 2013. De Twitter-pagina is sinds 2014 in de lucht. In enkele jaren tijd is de club uitgegroeid tot één van de belangrijkste bronnen van Disney-updates, met dagelijkse fotoreportages uit de parken. Daar zitten niet zelden primeurtjes tussen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be