Disneyland Paris

Verdeeldheid zorgt voor splitsing bij grootste fansite Disneyland Paris

01-11-2019, 14.09 uur | Reacties

Het rommelt achter de schermen van de grootste Disneyland Paris-fansite ter wereld. Vanwege interne onenigheid is besloten om het populaire fanplatform ED92 op te splitsen. De Engelstalige Twitter-pagina van ED92, goed voor bijna 50.000 volgers, gaat voortaan verder onder een andere naam.

Vanaf nu wordt het Twitter-account DLP Report genoemd. De Franstalige Facebook-pagina met ruim 100.000 fans, die wordt beheerd door een ander team, blijft ED92 heten. Wat is de reden van de plotselinge opsplitsing? "Het Facebook-team en de bijbehorende blog hebben een slechte reputatie opgebouwd", vertelt een ingewijde in gesprek met Looopings.


ZIE OOK: Phantasialand dreigt met juridische stappen tegen fansite

"Met name de jonge verslaggevers, die zeer regelmatig in de Disney-parken te vinden zijn, kregen het gevoel dat hun werk niet gewaardeerd werd. Ze ontvingen vaak vervelende opmerkingen van de eigenaren van de Facebook-pagina, terwijl ze zich dagelijks belangeloos inzetten."

Overstap
Sommige Facebook-verslaggevers stappen over naar de Twitter-pagina DLP Report. Dat kanaal wordt aangevuld met een eigen Instagram-account en website. Later volgt waarschijnlijk ook een nieuwe Facebook-pagina.

ED92 werd opgericht in 2013. De Twitter-pagina is sinds 2014 in de lucht. In enkele jaren tijd is de club uitgegroeid tot één van de belangrijkste bronnen van Disney-updates, met dagelijkse fotoreportages uit de parken. Daar zitten niet zelden primeurtjes tussen.

ZIE OOK: Disneyland Paris overweegt nieuwe naam voor Walt Disney Studios Park

Reacties