Efteling

Efteling vraagt vergunning aan voor duizenden zonnepanelen op parkeerplaats

30-10-2019, 07.51 uur | Reacties

De Efteling wil een groot deel van de parkeerplaats voorzien van duizenden zonnepanelen. Het is de bedoeling om het bestaande parkeerterrein M, gelegen schuin tegenover de hoofdparking, volgend jaar te overkappen. Bovenop de carport moeten 14.300 zonnepanelen gebouwd worden.

Op die manier slaat de Efteling twee vliegen in één klap. Het attractiepark kan een substantieel deel van de eigen energie opwekken én bezoekers hebben geen last meer van weer en wind. 's Winters hoeven ze hun ruiten bijvoorbeeld niet meer schoon te krabben en 's zomers blijft hun auto koeler dankzij de schaduw.


ZIE OOK: 'Efteling in 2030 klimaatneutraal'

De Efteling wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Daar moet dit project aan bijdragen. Eerder werden er al zonnepanelen geplaatst op de daken van Symbolica, De Vliegende Hollander en horecacomplex Station de Oost. De overkapping, geschikt voor 1346 auto's, krijgt een oppervlakte van zo'n 23.000 vierkante meter.

Afwatering
De gemeente Loon op Zand moet zich nog buigen over de vergunningsaanvraag. Op dit moment vinden er ook al werkzaamheden plaats op het parkeerterrein, maar die staan los van de zonnepanelen. De huidige opknapbeurt is bedoeld voor een betere doorstroming en afwatering.

ZIE OOK: Grote opknapbeurt voor parkeerterrein Efteling

Reacties