Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt vergunning aan voor duizenden zonnepanelen op parkeerplaats

30-10-2019, 07.51 uur

De Efteling wil een groot deel van de parkeerplaats voorzien van duizenden zonnepanelen. Het is de bedoeling om het bestaande parkeerterrein M, gelegen schuin tegenover de hoofdparking, volgend jaar te overkappen. Bovenop de carport moeten 14.300 zonnepanelen gebouwd worden.

Op die manier slaat de Efteling twee vliegen in één klap. Het attractiepark kan een substantieel deel van de eigen energie opwekken én bezoekers hebben geen last meer van weer en wind. 's Winters hoeven ze hun ruiten bijvoorbeeld niet meer schoon te krabben en 's zomers blijft hun auto koeler dankzij de schaduw.

De Efteling wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. Daar moet dit project aan bijdragen. De overkapping, geschikt voor 1346 auto's, krijgt een oppervlakte van zo'n 23.000 vierkante meter. Eerder werden er al zonnepanelen geplaatst op de daken van Symbolica, De Vliegende Hollander en horecacomplex Station de Oost.

Afwatering
De gemeente Loon op Zand moet zich nog buigen over de vergunningsaanvraag. Op dit moment vinden er ook al werkzaamheden plaats op het parkeerterrein, maar die staan los van de zonnepanelen. De huidige opknapbeurt is bedoeld voor een betere doorstroming en afwatering.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be