Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Winter Efteling van start: schaatsbaan, sneeuw, kampvuren en winterse hapjes

12-11-2019, 22.23 uur

Wie de komende maanden naar de Efteling gaat, waant zich in winterse sferen. Tot en met 2 februari 2020 vindt de Winter Efteling plaats, met een schaatsbaan, een langlaufbaan, een sneeuwglijbaan, kampvuren, entertainment, sneeuw en winterse snacks.

Het winterevenement wordt voor de 21e keer gehouden. Ten opzichte van voorgaande jaren is er niet veel veranderd. Trekpleisters als het IJspaleis en de Vreugdevuren keerden terug. Zoals gebruikelijk kregen veel sprookjesfiguren een winterse outfit aan. Nieuw is dat ook de aapjes op de fontein bij horecacomplex Station de Oost een gedaantewisseling ondergingen. Zij houden nu een sneeuwballengevecht.

Op een hoop willekeurige plekken zijn besneeuwde dennenbomen neergezet. Die steken nu nog schril af bij de herfstkleuren in het park. Ondanks de populariteit van vorig jaar is er dit keer geen nostalgisch reuzenrad te vinden op het plein bij snackrestaurant De Steenbok. Na zonsondergang komt de gevel van Villa Volta tot leven dankzij een videoprojectie.

Sneeuwprinses
Het winterse entertainmentaanbod bestaat onder meer uit twee koren en twee bandjes. Ook Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik zijn wederom van de partij. Verder wordt het gebruikelijke programma van stal gehaald, met de Sprookjessprokkelaar, twee handpoppenshows en een meet-and-greet met Pardoes.

Na een onderbreking van ruim drie maanden is paardenshow Raveleijn sinds afgelopen weekend weer te zien. Ondanks de lage temperaturen zijn wildwaterbaan Piraña en waterachtbaan De Vliegende Hollander voorlopig gewoon geopend. Het Kinderspoor werd omgebouwd tot langlaufbaan 't Hijgend Hert. De Gondoletta is buiten gebruik vanwege groot onderhoud.

Suikerspinnen
Tijdens de Winter Efteling zijn op veel plekken speciale winterhapjes verkrijgbaar. Op het menu staan onder meer broodjes beenham, wafels, stroopwafels, appelflappen, donuts en lichtgevende suikerspinnen. Ook halen bezoekers voor 2,85 euro koeken op een stokje met een chocodip en een topping naar keuze: karamel zeezout of melkchocolade en pindakrokant, minichoco's of marshmallows.

In de wintermaanden zijn abonnementen niet elke dag geldig. Abonnementhouders komen het park niet in op 17 en 30 november, 1 december en 19, 25 en 26 januari. Op die dagen vinden er grootschalige bedrijfsevenementen plaats. Er zijn dan wel losse tickets verkrijgbaar.

Stikstof
In de toekomst moet de Winter Efteling het mogelijk zonder de traditionele Vreugdevuren stellen. In verband met stikstofreductie wordt overwogen om de kampvuren volgend jaar te schrappen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be