Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: revolutionair nieuw achtbaantype met swingende gondels

29-10-2019, 15.02 uur

Een Amerikaanse attractiebouwer brengt een revolutionair nieuw achtbaantype op de markt. S&S Worldwide heeft een rollercoaster ontwikkeld met hangende gondels die een draai van 360 graden kunnen maken. De karretjes hangen aan een grote arm. Ze bewegen met behulp van zwaartekracht. Daardoor kunnen ze boven, onder en naast de baan hangen.

Het attractietype wordt 'axis' genoemd. "We waren er tweeënhalf jaar mee bezig", vertelt manager productontwikkeling Merin Swasey van S&S. "Het is een uniek, nooit eerder vertoond concept, ontworpen met behulp van de laatste computertechnologie."

De voeten van de passagiers bungelen los. Afhankelijk van het ritverloop en de snelheid kunnen de gondels heen en weer zwieren of over de kop vliegen. Bij de fabriek van S&S in de Amerikaanse staat Utah staat een testopstelling met een lengte van enkele tientallen meters, blijkt uit een YouTube-video.

Nederlands
Het in Amerika gevestigde bedrijf S&S Worldwide is onderdeel van de Japanse firma Sansei Technologies, net als de Nederlandse attractiebouwer Vekoma Rides Manufacturing. Bekende attracties van S&S in Europa zijn bijvoorbeeld vrijevaltoren Space Shot in Walibi Holland en achtbaan Sequoia Magic Loop in Gardaland (Italië).

Walibi had enkele jaren geleden nog interesse in het aanschaffen van een achtbaan van S&S: een free spin coaster met karretjes die naast de rail hangen. Uiteindelijk koos de directie toch voor het ombouwen van houten achtbaan Robin Hood naar Untamed.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be