Efteling

Efteling-fan ontwerpt poster met Efteling-voertuigen

27-10-2019, 13.03 uur | Reacties

Een Nederlandse grafisch ontwerper heeft een bijzondere poster ontworpen die niet zou misstaan in de huiskamers van Efteling-fans. Peter Munne (23) ontwikkelde een trendy kaart met lijntekeningen van vrijwel alle voertuigen in het attractiepark. Wat begon als een hobbyproject, groeide al snel uit tot een gewild souvenirtje.

Toen Munne zijn ontwerp op Twitter zette, ontving hij tientallen reacties van medeliefhebbers die het hebbeding graag zouden bestellen. Op de poster prijken schematische tekeningen van de karretjes van attracties als Baron 1898, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Droomvlucht en Symbolica.


ZIE OOK: Nieuw T-shirt als aandenken aan sluiting van Bob in de Efteling

Ook de PiraƱa, de Gondoletta, Carnaval Festival, Monsieur Cannibale, het Kinderspoor en De Zes Zwanen ontbreken niet. Verder is de poster voorzien van enkele bekende verdwenen voertuigen, zoals de trein van de houten achtbaan Pegasus en de oude Python-karretjes.

Schetsboek
Munne tekende alles met de hand. "Tijdens bezoekjes aan de Efteling heb ik met een schetsboekje alle voertuigen bestudeerd", vertelt hij aan Looopings. Hij benaderde de Efteling met de vraag of hij de poster mocht verkopen voor commerciƫle doeleinden. Hoewel het attractiepark in eerste instantie enthousiast reageerde, kreeg Munne daar uiteindelijk geen toestemming voor.

Fans die de creatie toch in huis willen halen, kunnen contact opnemen met de ontwerper via een formulier op zijn website. "Dan ontvangen ze het bestand dat ze zelf kunnen laten drukken of printen."ZIE OOK: Bijzonder Efteling-souvenir: miniatuurversie van entreegebouw

Reacties