Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Leeuwenverblijf in Limburgs dierenpark gesaboteerd: 'Bizar incident'

25-10-2019, 12.50 uur

Het Limburgse dieren- en attractiepark Mondo Verde is opgeschrikt door een verontrustend incident. Onbekenden hebben 's nachts het leeuwenverblijf gesaboteerd. Ze knipten in de nacht van zaterdag op zondag twee hekwerken door, mogelijk in de hoop dat de leeuwen zouden kunnen ontsnappen. Het park is erg geschrokken van het voorval.

De vernielingen werden op zondag 13 oktober 's ochtends vroeg opgemerkt door een medewerker van Mondo Verde. "In het eerste hekwerk, wat ervoor zorgt dat het publiek op veilige afstand blijft, en het hekwerk van het daadwerkelijke verblijf werd een gat van wel 150 centimeter hoog geknipt", meldt het park op Facebook.

Doordat de vernielingen op tijd opgemerkt werden, konden de leeuwen niet ontsnappen. Zij zaten nog in hun nachtverblijf. Voor de zekerheid werd toch het protocol 'ontsnapping' gestart. Ook de politie werd ingeschakeld. Het parkmanagement spreekt over een "bizar incident met een goede afloop". "Maar wat bezielt iemand om dit te doen?!"

Camera's
Tot nu toe heeft de politie geen aanhoudingen kunnen verrichten. Mondo Verde is van plan om beveiligingscamera's op te hangen rond het leeuwenverblijf. Die hangen er nu nog niet.

Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be