Mondo Verde

Leeuwenverblijf in Limburgs dierenpark gesaboteerd: 'Bizar incident'

25-10-2019, 12:50 uur | Reacties

Het Limburgse dieren- en attractiepark Mondo Verde is opgeschrikt door een verontrustend incident. Onbekenden hebben 's nachts het leeuwenverblijf gesaboteerd. Ze knipten in de nacht van zaterdag op zondag twee hekwerken door, mogelijk in de hoop dat de leeuwen zouden kunnen ontsnappen. Het park is erg geschrokken van het voorval.

De vernielingen werden op zondag 13 oktober 's ochtends vroeg opgemerkt door een medewerker van Mondo Verde. "In het eerste hekwerk, wat ervoor zorgt dat het publiek op veilige afstand blijft, en het hekwerk van het daadwerkelijke verblijf werd een gat van wel 150 centimeter hoog geknipt", meldt het park op Facebook.


ZIE OOK: Dierentuinbezoekers zien hoe leeuwenwelpje wordt doodgebeten

Doordat de vernielingen op tijd opgemerkt werden, konden de leeuwen niet ontsnappen. Zij zaten nog in hun nachtverblijf. Voor de zekerheid werd toch het protocol 'ontsnapping' gestart. Ook de politie werd ingeschakeld. Het parkmanagement spreekt over een "bizar incident met een goede afloop". "Maar wat bezielt iemand om dit te doen?!"

Camera's
Tot nu toe heeft de politie geen aanhoudingen kunnen verrichten. Mondo Verde is van plan om beveiligingscamera's op te hangen rond het leeuwenverblijf. Die hangen er nu nog niet.

ZIE OOK: Bomen gestolen uit pretpark: 'Het is ongelofelijk!'

Reacties