Avonturenpark Hellendoorn

Directeur Avonturenpark Hellendoorn jaagt bezoekers de stuipen op het lijf

27-10-2019, 12.03 uur | Reacties

Bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn zijn deze maand bang gemaakt en achternagezeten door niemand minder dan de directeur. René Peul, marketingdirecteur van het Overijsselse pretpark, vindt het geweldig om naast zijn werk op kantoor ook in de rol van scare actor te kruipen. Dat onthult hij in gesprek met Looopings.

Tijdens het populaire horrorevenement Screams speelt Peul al vier jaar lang de rol van één van de prominentste personages. "Dat is eigenlijk het leukste wat er is", vertelt Peul. "Nergens in het park zie je zulke pure en rauwe emoties als tijdens Halloween. Je bent vaak echt één op één met de gasten."


ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn presenteert plannen voor Halloween 2019

Avonturenpark Hellendoorn staat bekend om het familievriendelijke halloweenfeest Heksendoorn, dat sinds 2000 georganiseerd wordt. Daar kwam enkele jaren geleden het enge avondevenement Screams bij, met spookhuizen en scare zones voor oudere kinderen.

Bedacht
Directeur Peul is zeer betrokken bij de voorbereidingen: hij heeft het evenement zelf bedacht en ontwikkeld. "Het is echt mijn kindje. Maar op de avond zelf ben ik niet bereikbaar. Dan zet ik mijn masker op en ben ik urenlang scare actor. Al kan ik het soms niet laten om even naar binnen te lopen om de bezoekersaantallen te checken."

Screams vond dit jaar plaats op twee avonden: zaterdag 19 en zaterdag 26 oktober. Er wordt gedacht aan een uitbreiding. Gisteravond was het park bijna helemaal uitverkocht. "We hanteren op die avonden wel een lager maximumaantal dan gewoonlijk, om te voorkomen dat het té druk wordt. We willen geen polonaises in de spookhuizen."

ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn komt in Arabische handen

Reacties