Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix blijft bezoekersrecords breken

24-10-2019, 15.06 uur | Reacties

Parc Astérix is populairder dan ooit. Het Franse pretpark heeft in 2019 voor het derde jaar op rij een bezoekersrecord gebroken. Dit seizoen, waarin het dertigjarig bestaan van het park gevierd werd, passeerden voor het eerst meer dan 2,3 miljoen bezoekers de poorten. Voor de komende jaren staan verschillende grote uitbreidingen op de planning.

Het bezoekersaantal steeg dit jaar met 7 procent ten opzichte van 2018. Er werden 150.000 extra bezoekers verwelkomd. Officieel loopt het zomerseizoen nog tot en met 3 november. Bovendien gaat Parc Astérix dit jaar voor iedereen open tijdens de kerstvakantie, voor het kerstevenement Noël Gaulois. In het verleden was het park 's winters alleen toegankelijk voor bedrijfsevenementen.

Parc Astérix opende dit jaar de nieuwe 4D-bioscoop Les Studios Idéfix, waar de film Attention Menhir te zien is. In 2020 wordt het nieuwe hotel Les Quais de Lutèce in gebruik genomen, een jaar later dan gepland. Verder zijn er plannen voor de komst van een 51 meter hoge lanceerachtbaan in 2022.

Concurrentie
De afgelopen jaren was Parc Astérix het op twee na populairste pretparkresort van Frankrijk, na Disneyland Paris en het historische themapark Puy du Fou. Of Asterix en Obelix de concurrentie dit jaar ingehaald hebben en zich de nummer twee van Frankrijk mogen noemen, is nog even afwachten. Puy du Fou heeft voor 2019 nog geen exacte aantallen bekendgemaakt.

Meer Parc Astérix
Reacties