Walibi Holland

Vrouw stelt Walibi aansprakelijk voor pijnlijke valpartij: 'Onverantwoord druk'

23-10-2019, 19.50 uur | Reacties

Een 60-jarige vrouw uit Enschede stelt Walibi Holland aansprakelijk voor een pijnlijke valpartij in het pretpark. Henny Groen bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan de Halloween Fright Nights. "Door de vreselijke drukte en het gebrek aan verlichting is ze op een hek terechtgekomen", vertelt haar dochter Annette Hossaini aan Looopings. Een woordvoerster van Walibi noemt de situatie "ongelofelijk vervelend".

Het attractiepark was zaterdag helemaal uitverkocht. EHBO'ers moesten hun weg zien te banen door gigantische mensenmassa's. Het duurde daarom lang voordat zij ter plaatse waren, aldus Hossaini (39). "Ze hadden het veel te druk, er waren ook veel opstootjes door de chaos en de alcohol. Het was gekkenwerk."


ZIE OOK: Enorme drukte in Walibi Holland: pretpark twee dagen lang uitverkocht

Slachtoffer Groen kon niet meteen naar het ziekenhuis gebracht worden. "Ik heb na het arriveren van de EHBO drie kwartier in de kou op de grond gelegen", zegt ze in gesprek met Looopings. "Daarna duurde het nog een half uur voordat ik met de ambulance mee kon. Nu lig ik al vier dagen met zware hoofdpijn en duizeligheid in bed. Ik heb een flinke lipwond met hechtingen, mijn borstbeen is gekneusd en de tandpijn gaat niet over."

Bloedspetters
Het ongeluk vond plaats in de buurt van de scare zone Pirate's Cove, naast waterbaan Crazy River. Op het bewuste hekje zaten bloedspetters. "Dat geeft wel aan hoe heftig het was", meldt dochter Hossaini. Toen ze met haar eigen auto naar het ziekenhuis in Harderwijk wilde rijden, kwam ze het parkeerterrein niet meer af. "Het stond daar helemaal vast. Door de file heb ik er twee uur over gedaan."

Ze neemt Walibi het voorval zeer kwalijk. "Er waren gewoon veel te veel mensen. Het was onverantwoord. Dat is vragen om problemen." Een voorlichtster van het pretpark leeft naar eigen zeggen mee met de vrouw en haar gezin. "We nemen dit zeer serieus en willen dit zo netjes mogelijk oplossen. Daarom hebben we al contact met hen opgenomen."

Overlast
Laat Walibi niet te veel mensen toe tijdens het halloweenfeest? "Het is inderdaad een populair evenement, maar we doen er alles aan om de overlast voor bezoekers zo veel mogelijk te beperken", reageert de woordvoerster. "Zo maken we paden beter toegankelijk door bankjes en prullenbakken weg te halen en zetten we speciale medewerkers in die zich bezighouden met de crowd control."

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland brengen op drukke dagen enkele tienduizenden bezoekers op de been. Deze week vinden de laatste vier griezelavonden plaats, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.ZIE OOK: Fright Nights te eng? Nu ook Halloween voor kinderen in Walibi

Reacties