Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Minder aanhoudingen tijdens Fright Nights in Walibi ondanks topdrukte

29-10-2019, 13.04 uur

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland zijn dit jaar gemoedelijker verlopen dan in 2018. Tijdens het laatste lange halloweenweekend van het seizoen - van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober - heeft de politie zeven personen aangehouden. Vorig jaar, toen het minder druk was, waren dat er tien in vier dagen tijd.

De zeven aanhoudingen hadden te maken met mishandeling en het bezitten van drugs of verboden wapens. "Eén van deze personen, die in het bezit was van een verboden wapen, was minderjarig", vertelt een politiewoordvoerster aan Looopings. "In overleg met de ouders is diegene naar Halt verwezen."

In totaal, verspreid over alle twaalf dagen, werden vijftien mensen aangehouden. Het horrorevenement in Walibi was op vier dagen uitverkocht: op 19, 20, 25 en 26 oktober. Op twee andere dagen werd het maximumaantal bezoekers - ongeveer 23.000 man - bijna bereikt. In 2018 raakten de tickets slechts op één dag helemaal op.

Politiepost
Tijdens de halloweenperiode staat er permanent een politiepost in het pretpark, op een parkeerterrein naast de achtbaan Speed of Sound. Ook zijn er tientallen extra beveiligers aanwezig. Bij binnenkomst worden alle bezoekers gefouilleerd. Dit jaar werden er voor het eerst aparte medewerkers ingezet die verantwoordelijk waren voor de crowd control.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be