Walibi Holland

Minder aanhoudingen tijdens Fright Nights in Walibi ondanks topdrukte

29-10-2019, 13.04 uur | Reacties

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland zijn dit jaar gemoedelijker verlopen dan in 2018. Tijdens het laatste lange halloweenweekend van het seizoen - van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober - heeft de politie zeven personen aangehouden. Vorig jaar, toen het minder druk was, waren dat er tien in vier dagen tijd.

De zeven aanhoudingen hadden te maken met mishandeling en het bezitten van drugs of verboden wapens. "Eén van deze personen, die in het bezit was van een verboden wapen, was minderjarig", vertelt een politiewoordvoerster aan Looopings. "In overleg met de ouders is diegene naar Halt verwezen."


ZIE OOK: Eddie de Clown sluit Halloween Fright Nights in stijl af: met kerstliedje

In totaal, verspreid over alle twaalf dagen, werden vijftien mensen aangehouden. Het horrorevenement in Walibi was op vier dagen uitverkocht: op 19, 20, 25 en 26 oktober. Op twee andere dagen werd het maximumaantal bezoekers - ongeveer 23.000 man - bijna bereikt. In 2018 raakten de tickets slechts op één dag helemaal op.

Politiepost
Tijdens de halloweenperiode staat er permanent een politiepost in het pretpark, op een parkeerterrein naast de achtbaan Speed of Sound. Ook zijn er tientallen extra beveiligers aanwezig. Bij binnenkomst worden alle bezoekers gefouilleerd. Dit jaar werden er voor het eerst aparte medewerkers ingezet die verantwoordelijk waren voor de crowd control.

ZIE OOK: Laatste weekend Halloween Fright Nights in Walibi: tien aanhoudingen

Reacties