Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizar: kabouterhuisje Efteling nagebouwd van takken en klei in Cambodja

22-10-2019, 22.52 uur

Zelfs aan de andere kant van de wereld is de Efteling een belangrijke inspiratiebron. Twee mannen uit Cambodja hebben een kabouterhuisje uit het Kaatsheuvelse attractiepark nagebouwd met behulp van takken en klei. Dat is te zien in een video op het YouTube-kanaal Tube Unique Wilderness.

De video en de beschrijving bevatten geen enkele verwijzing naar de Efteling. Toch laat het eindresultaat er geen twijfel over bestaan: de twee primitieve bouwers hebben het beroemde Efteling-huisje als voorbeeld gebruikt. Niet alleen de vorm komt overeen: ook details als luikjes, een afdakje en een schoorsteen werden overgenomen door de Cambodjanen.

De youtubers willen naar eigen zeggen laten zien hoe ouderwetse bouwmethodes vandaag de dag nog steeds gebruikt kunnen worden om bijzondere constructies te realiseren. Hun YouTube-kanaal heeft meer dan vier miljoen abonnees. Sommige filmpjes zijn vele tientallen miljoenen keren bekeken.

Survival
De bijna vijftien minuten durende video met het Efteling-huisje - sinds vandaag online - heet 'Build the most beautiful survival villa for living in the forest'.

Het bewuste bouwwerk in het Kabouterdorp, gelegen in het Sprookjesbos, is bijna veertig jaar oud. Als bezoekers aan een klink trekken, komt een slechtziende kabouter naar buiten. Hij zegt dan: "Hé, nee, nee, daar is toch niemand voor mij. En daar ook niet. Nouja, zal 'k me wel vergist hebben." Het gebouwtje werd ontworpen door Anton Pieck.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be