Efteling

Bizar: kabouterhuisje Efteling nagebouwd van takken en klei in Cambodja

22-10-2019, 22.52 uur | Reacties

Zelfs aan de andere kant van de wereld is de Efteling een belangrijke inspiratiebron. Twee mannen uit Cambodja hebben een kabouterhuisje uit het Kaatsheuvelse attractiepark nagebouwd met behulp van takken en klei. Dat is te zien in een video op het YouTube-kanaal 'Tube Unique Wilderness'.

De video en de beschrijving bevatten geen enkele verwijzing naar de Efteling. Toch laat het eindresultaat er geen twijfel over bestaan: de twee primitieve bouwers hebben het beroemde Efteling-huisje als voorbeeld gebruikt. Niet alleen de vorm komt overeen: ook details als luikjes, een afdakje en een schoorsteen werden overgenomen door de Cambodjanen.


ZIE OOK: Efteling vereerd door plagiaat in Chinees pretpark

De youtubers willen naar eigen zeggen laten zien hoe ouderwetse bouwmethodes vandaag de dag nog steeds gebruikt kunnen worden om bijzondere constructies te realiseren. Hun YouTube-kanaal heeft meer dan vier miljoen abonnees. Sommige filmpjes zijn vele tientallen miljoenen keren bekeken.

Survival
De bijna vijftien minuten durende video met het Efteling-huisje - sinds vandaag online - heet 'Build the most beautiful survival villa for living in the forest'.

Het bewuste bouwwerk in het Kabouterdorp, gelegen in het Sprookjesbos, is bijna veertig jaar oud. Als bezoekers aan een klink trekken, komt een slechtziende kabouter naar buiten. Hij zegt dan: "Hé, nee, nee, daar is toch niemand voor mij. En daar ook niet. Nouja, zal 'k me wel vergist hebben." Het gebouwtje werd ontworpen door Anton Pieck.ZIE OOK: Kopie van Efteling-beeld duikt op in kermisattractie

Reacties