Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Trijntje Oosterhuis reageert op verdwijnen van haar muziek in Efteling-attractie PandaDroom

23-10-2019, 19.34 uurBeeld: Dario & Misja

Met de sluiting van PandaDroom in de Efteling verdwijnt na ruim zeventien jaar ook de soundtrack van zangeres Trijntje Oosterhuis. Efteling-fans zijn van plan om op de allerlaatste openingsdag - zondag 3 november - nog één keer uit volle borst mee te zingen met het themalied 'In This Together'. Nu reageert Oosterhuis voor het eerst op de sluiting én op het ludieke initiatief.

"Ongelofelijk dat dit liedje zeventien jaar lang te horen was in de Efteling", zegt Oosterhuis in gesprek met Looopings. "In This Together is ouder dan alle drie mijn kinderen, dat wil toch wel wat zeggen." De zangeres is trots dat honderdduizenden Efteling-bezoekers haar nummer gehoord hebben. "Ik vind het een enorme eer dat ik er bijna twee decennia te horen was."

De definitieve sluiting ziet ze als "het einde van een tijdperk, waar een hele hoop volwassenen en kinderen goede herinneringen aan hebben". Het Facebook-evenement voor de allerlaatste show - dat inmiddels honderden aanmeldingen telt - heeft ze inmiddels ook voorbij zien komen. Daar ziet ze de humor wel van in.

Afstand
"Leuk dat er nog één laatste keer zal worden meegezongen met het liedje waar ik mijn stem aan mocht verbinden", vertelt ze. De Efteling heeft Oosterhuis zelf ook benaderd met de vraag of ze erbij aanwezig zou willen zijn. Dat laat haar agenda echter niet toe. "Maar ik zing van afstand mee. Heel veel plezier!"

PandaDroom wordt vervangen door de 4D-film Fabula. De eerste werkzaamheden zijn al begonnen. Op 7 december moet de verbouwing zijn afgerond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be