Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe attractie Disneyland Paris gaat de hoogte in

25-10-2019, 22.50 uurBeeld: @thedlpgeek

De contouren van een nieuwe attractie in Disneyland Paris worden langzaam maar zeker zichtbaar. In het Walt Disney Studios Park ontstaat een interactieve darkride die in het teken staat van Marvel-superheld Spider-Man. Eind augustus waren op de bouwplaats alleen nog funderingen te zien. Nu staan de eerste wanden overeind.

De metershoge betonnen muren torenen inmiddels boven de grijze bouwschuttingen uit. Er komen dagelijks meer muren bij. De attractie wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Avengers Campus, het huidige parkdeel Backlot. Daar staat ook de gesloten lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster, die een ander thema krijgt.

De communicatieafdeling van Disneyland Paris wil niet zeggen wanneer Avengers Campus opengaat. Wel vertelde een woordvoerder eerder dat het de bedoeling is om het hele gebied in één keer in gebruik te nemen. Op de officiële website van Marvel valt echter te lezen dat het themadeel vanaf 2021 in fases geopend zal worden.

Amerika
In het Amerikaanse Disney California Adventure Park komt een kopie van de nieuwe Spider-Man-attractie te staan. Die moet volgend jaar al af zijn.

De darkride draait om de Worldwide Engineering Brigade (WEB), waar uitvindingen worden ontwikkeld die gewone mensen superkrachten geven. Bezoekers nemen plaats in een apparaat waarmee ze spinnenwebben kunnen schieten, net als Spider-Man. De inzittenden moeten het vervolgens opnemen tegen kwaadaardige Spider-Bots.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be