Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park opent nieuwe darkride Snorri Touren

22-10-2019, 14.47 uur | Reacties

Europa-Park heeft vandaag onverwachts een nieuwe attractie geopend. In het Scandinavische themadeel is de darkride Snorri Touren opengegaan. Eigenlijk zou de kleinschalige familieattractie pas vanaf 23 november toegankelijk zijn. Het Duitse pretpark kiest nu voor een uitgebreide testfase met publiek.

Het gaat om een zogeheten 'soft opening', waarbij de attractie op elk moment nog gesloten kan worden vanwege technische problemen. Op YouTube zijn al enkele video's te vinden van het ritverloop. Dat verloopt nog niet soepel: de karretjes moeten regelmatig stilgezet worden.

Snorri Touren draait om de inktvis Snorri, de mascotte van Europa-Parks nieuwe waterpark Rulantica. Het zwemparadijs gaat eind volgende maand open. De attractie fungeert zo dus eigenlijk als een uitgebreide reclamespot voor het zwembad.

Nederlands
Bezoekers nemen plaats in een karretje gedecoreerd als een opblaasbaar vlot. Vervolgens worden ze door de inktvis mee op reis genomen door de themawerelden van Rulantica. Er wordt gebruikgemaakt van animatronics, fysieke decors met videoprojecties en videoschermen. Het Nederlandse bedrijf Jora Vision was verantwoordelijk voor het ontwerpen en het bouwen van de decors.

Snorri Touren is gebouwd in de kelder van het Scandinavische gebied. Het parkdeel werd het afgelopen jaar opnieuw opgebouwd na een grote brand. In juli vond de heropening plaats.Meer Europa-Park