Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: binnenkijken in de nieuwe spookhuizen van Walibi Belgium

21-10-2019, 09.29 uur

In Walibi Belgium zijn dit halloweenseizoen drie nieuwe spookhuizen te vinden: The House of Silent Jill, The Curse of Amun en Nagulai. Van de laatste twee haunted houses kan Looopings een uitgebreide fotoreportage laten zien. De huizen werden gebouwd in samenwerking met het Vlaamse productiebedrijf Production Pirates.

"Voor beide spookhuizen lag de lat hoog: het thema is tot in de details doorgevoerd", vertelt eigenaar David Stuyck aan Looopings. Dat resulteerde in sfeervolle scènes en indrukwekkende decors. "De mazes zijn niet doodeng of goor, maar dat was ook niet het idee. We wilden eens wat anders dan bloed, darmen en kettingzagen." In juni begon men met het ontwerp. Eerder deze maand vond de opening plaats.

The Curse of Amun, gelegen in themagebied Exotic World, borduurt voort op de nabijgelegen interactieve darkride Challenge of Tutankhamon. Amun staat daarbij voor Tutankhamon. Bezoekers betreden een oud magazijn waar Egyptische artefacten worden opgeslagen, bedoeld voor een museum. Ook worden er mummies onderzocht in een onderzoekskamer. Er blijkt een "goddelijke vloek" op de collectie te rusten.

Grapjes
"We hebben er een paar grapjes in verwerkt, voor de fans", verklapt Stuyck. Zo is op één van de muren het getal 2 geschilderd. "Dit is namelijk het tweede magazijn. Het eerste magazijn is het spookhuis La Colère d'Anubis in zusterpark Parc Astérix, in hetzelfde thema." En daar blijft het niet bij. "Tussen de Egyptische beelden is bijvoorbeeld een gouden Walibi-beeldje verstopt."

Haunted house Nagulai bevindt zich in het vernieuwde themagebied Karma World, op de oude plek van spookhuis Lumberjack. Het achtergrondverhaal gaat over een oude stad die wordt geteisterd door de geest van de Indische prinses Nagulai. "Tegenwoordig zint deze bloeddorstige demoon nog steeds op wraak", laat Walibi weten.

Uitdaging
Het was een "serieuze uitdaging" om een spookhuis te ontwikkelen in Bollywood-stijl, zegt Stuyck. "Dat is geen dankbaar thema." Toch mag het resultaat er zijn. Het nieuwe haunted house kenmerkt zich door grote scènes, met decors van bijna zes meter hoog. Het totale huis heeft een oppervlakte van achthonderd vierkante meter.

In één van de kamers moeten bezoekers zich een weg zien te banen langs 6400 slangen. Ook werden drie voorwerpen hergebruikt uit de oude bootjesattractie Het Paleis van Ali Baba, die open was van 1985 tot 2001.

5 euro
Het halloweenseizoen van Walibi Belgium duurt nog tot en met zondag 4 november. Kaartjes voor Nagulai en The Curse of Amun kosten 5 euro per stuk. Voor The House of Silent Jill zijn waaghalzen 15 euro kwijt.

The Curse of Amun

NagulaiMeer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be