Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kapotte draak bij Efteling-achtbaan wordt niet meer gerepareerd

23-10-2019, 16.24 uurBeeld: @promenadefotos

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de grote draak bij houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling. Het groene monster staat al geruime tijd stil. Dat zal zo blijven. Het attractiepark heeft geen plannen om de ruim 10 meter hoge draak ooit nog te repareren, meldt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

De draak, die officieel Edna heet, bevindt zich in het moeras tussen de twee banen van Joris en de Draak. Het was de bedoeling dat het beest heen en weer zou bewegen en vuur zou spuwen, maar al sinds de opening in 2010 treden er regelmatig technische complicaties op. Ook de afgelopen maanden stond het vuurspuwende gevaarte stil.

De Efteling gaat geen poging meer ondernemen om daar verandering in te brengen. "Edna zal zich definitief koest houden", vertelt de voorlichter. Fans zullen eraan moeten wennen dat de animatronic nu een statisch figuur is. "De draak houdt de drakenjagers voortaan vanuit stilstaande positie in de smiezen."

Raveleijn
Edna is momenteel niet de enige draak in de Efteling met problemen. Draconicon, de mechanische draak uit de paardenshow Raveleijn, functioneert ook niet. Daarom kan de voorstelling al maandenlang niet opgevoerd worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be