Kermis

Europese kermisattracties massaal verscheept naar Saoedi-Arabië

20-10-2019, 22.16 uur | Reacties

De Europese kermiswereld moet afscheid nemen van een groot aantal attracties. Meer dan twintig kermisattracties uit verschillende landen worden verscheept naar Saoedi-Arabië. Dat ontdekte de website Themeparkfreaks. De Britse firma Mellors Group kocht de attracties op in opdracht van de Saoedische autoriteiten.

De onderneming uit Groot-Brittannië is ingeschakeld om kermissen te introduceren in het olieland. Het opkopen van de attracties zorgt voor een ware kaalslag in de kermiswereld. "Sommige attracties hebben hun toerschema meteen onderbroken", schrijft kenner Jonathan Sansens. "De kans is enorm klein dat Europese kermisfans ze ooit nog terug zullen zien."


ZIE OOK: Heftige nieuwe attractie op Nederlandse kermis: Devil Rock

Het gaat om heel wat grote attracties, waaronder vrijevaltoren Power Tower 2, funhouse Alpen Hotel, funhouse Circus Welt, snelheidsmolen Take Off, reuzenschommel Artistico, thrillride Air Maxx 360, loopingmolen Cyber Space, reuzenrad The Giant Wheel, loopspookhuis Psycho en waterattractie Wildwasserbahn.

Tilburg
Ook de iconische achtbaan Teststrecke is verdwenen. De rollercoaster stond jaren geleden nog op de Tilburgse kermis. Afgelopen zomer was Teststrecke te vinden in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Naast kermisattracties worden ook enkele thrillrides uit het Engelse pretpark Fantasy Island naar Saoedi-Arabië gehaald. Het attractiepark is eigendom van Mellors Group.

De eerste plek waar de opgekochte attracties worden opgesteld is Riyadh Winter Wonderland, een winterkermis in de Saoedische hoofdstad Riyad. Het evenement duurt nog tot half januari 2020.ZIE OOK: Looping Star uit Attractiepark Slagharen is weer open

Reacties