Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini-Europe

Nederlandse youtubers breken in bij Belgisch miniatuurpark: 'Illegaal en gevaarlijk'

17-10-2019, 11.53 uur

Het Belgische pretpark Mini-Europe heeft nachtelijk bezoek gehad van een groep Nederlandse youtubers. De drie heren van YouTube-kanaal StukTV, goed voor ruim twee miljoen abonnees, besloten onlangs in te breken bij het miniatuurpark in Brussel. Hun doel: drie miniatuurpoppetjes achterlaten in het park.

Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoewel de youtubers inmiddels al bij tal van pretparken ingebroken hebben, bleek Mini-Europe behoorlijk goed beveiligd. Na de buurt verkend te hebben, ontdekten de kwajongens een hek waar ze overheen konden klimmen.

Mini-Europe is absoluut niet blij met de actie, laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Dit vinden wij helemaal niet oké", zegt hij. "Wat zij gedaan hebben, is illegaal en gevaarlijk. Bovendien zijn onze maquettes ontzettend duur. Die hadden beschadigd kunnen raken." Het management overweegt om aangifte te doen bij de politie.

Video
In Mini-Europe zijn verschillende iconische gebouwen uit Europa in het klein nagebouwd. Het park ligt naast het bekende Atomium. De video van StukTV is tot nu toe enkele honderdduizenden keren bekeken.Meer Mini-Europe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be