Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland zoekt nieuwe ICT-manager: moet zorgen voor 'veiligheid van digitale data'

17-10-2019, 17.11 uurBeeld: DeLaVrie Media

Wie niet bang is voor een uitdaging, kan solliciteren op de functie van ICT-manager bij Walibi Holland. Het ICT-beleid van het pretpark ligt deze week onder een vergrootglas sinds maandag een pijnlijk datalek aan het licht kwam. Gisteren werd duidelijk dat een aanmeldformulier op de Walibi-site niet beveiligd is. Tot overmaat van ramp functioneerde vandaag de volledige ticketshop niet. Nu blijkt dat Walibi al een tijdje op zoek is naar een nieuwe ICT-manager.

"Met jouw brede kennis en ervaring van ICT en innovatieve inzicht, weet jij de gehele ICT-infrastructuur van Walibi draaiende te houden", staat in de vacaturetekst. Er wordt opvallend genoeg expliciet verwezen naar het beveiligen van data. "Je zorgt dat de veiligheid en beschikbaarheid van digitale data, gegevens en informatie effectief geborgd is conform wet- en regelgeving."

Wat houdt het takenpakket verder in? "Als manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden, aanpassen en realiseren van beleid en systemen op het gebied van ICT. Tot het aandachtsgebied van ICT binnen Walibi Holland behoort de kantoorautomatisering, de Point of Sale-systemen en toebehoren, alle server- en netwerkgerelateerde programma's, apparatuur, infrastructuur en softwarelicenties." De nieuwe manager hoeft geen vetpot te verwachten. Hij of zij zal worden betaald volgens de horeca-cao.

Januari
De oproep staat los van de recente gebeurtenissen, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Deze vacature staat al sinds augustus open", zegt ze. De huidige ICT-manager is namelijk van plan om rond januari te vertrekken. Er wordt nu alvast gezocht naar een opvolger. "Hierbij nodigen we uiteraard de ICT-specialisten van Nederland uit om deze uitdagende vacature te bekijken."

Walibi Holland wil aangifte gaan doen tegen een ontwikkelaar die een datalek ontdekte op de website van het attractiepark. Daardoor kwam bedrijfsgevoelige verkoopinformatie op straat te liggen.

Foutmelding
Gisteren bleek dat wildvreemden kaarten kunnen regelen voor een besloten personeelsfeest, met behulp van een onbeveiligd aanmeldformulier. Vandaag was het door een foutmelding urenlang niet mogelijk om toegangskaarten te bestellen in Walibi's ticketshop. Inmiddels werkt het systeem weer.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be