Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Vrouw stapt naar de rechter na ongeluk met rodelbaan Plopsa

15-10-2019, 16.18 uur | Reacties

Een vrouw sleept het Belgische pretpark Plopsa Coo voor de rechter na een ongeluk met een rodelbaan. Ze viel in augustus 2018 uit de attractie, waardoor ze schaafwonden opliep. Naar eigen zeggen was het slachtoffer 52 dagen arbeidsongeschikt. Ze wil daarom ruim 6200 euro zien van de Plopsa Group.

Het sleetje waar de vrouw met haar kind in zat, vloog uit de baan. Volgens Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof kan dat gebeuren als bezoekers zich niet aan de regels houden. "Het gaat hier om een interactieve attractie waarbij passagiers zelf moeten remmen", vertelt hij aan Looopings. "Het principe is vergelijkbaar met een kartbaan."

De veiligheidsvoorschriften staan duidelijk aangegeven bij de attractie, zegt de directeur. "Zelf remmen is verplicht. Dat is de verantwoordelijkheid van de gast bij dergelijke interactieve attracties." De verzekeraar van Plopsa zal de situatie verder afhandelen, aldus Van den Kerkhof. "Wij zien erop toe dat de communicatie goed verloopt."

Veilig
Wel wil de directeur één ding rechtzetten. De advocaat van het slachtoffer beweert in Vlaamse media dat de attractie, die Bobslee wordt genoemd, niet goedgekeurd was. "Dat is uiteraard onzin. Onze attracties - inclusief de borden met instructies - worden meermaals per jaar geïnspecteerd door de TÜV. Ook deze attractie was en is gewoon veilig. Er gaan duizenden mensen per jaar zonder problemen in."

Looopings heeft het keuringsrapport van de betreffende attractie inmiddels ingezien, daterend van maart 2018. Daarin staat inderdaad vermeld dat Plopsa ten tijde van het ongeval beschikte over een geldig keuringsrapport voor de Bobslee.

Meer Plopsa Coo
Reacties