Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw in de Efteling: kerstballen van Carnaval Festival met lampje én muziek

16-10-2019, 17.00 uur

Kerstmis is nog ver weg, maar de Efteling is nu al een beetje in de kerststemming. In het attractiepark worden sinds deze week speciale kerstballen verkocht die in het teken staan van Carnaval Festival. Op de ballen prijken verschillende figuren uit de bekende Efteling-attractie.

Het gaat om mascotte Jokie, een boerin, een Mexicaan en een Eskimo. In hun kenmerkende rode neuzen is een lichtje verwerkt dat aan en uit te zetten is met behulp van een schakelaar. Bovendien zijn de Jokie-ballen voorzien van geluid. Uit de kerstdecoraties klinkt een winterse versie van de aanstekelijke melodie van Carnaval Festival.

De bal met Jokie kost 5 euro. Voor een set met de drie andere ballen vraagt de Efteling 12,50 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij souvenirwinkel Jokies Wereld in parkdeel Reizenrijk en bij Efteldingen, de winkel bij de hoofdentree.

Overigens spreekt de Efteling om politiek correct te zijn zelf niet over kerstballen, maar over winterballen.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be