Efteling

Nieuw in de Efteling: kerstballen van Carnaval Festival met lampje én muziek

16-10-2019, 17.00 uur | Reacties

Kerstmis is nog ver weg, maar de Efteling is nu al een beetje in de kerststemming. In het attractiepark worden sinds deze week speciale kerstballen verkocht die in het teken staan van Carnaval Festival. Op de ballen prijken verschillende figuren uit de bekende Efteling-attractie.

Het gaat om mascotte Jokie, een boerin, een Mexicaan en een Eskimo. In hun kenmerkende rode neuzen is een lichtje verwerkt dat aan en uit te zetten is met behulp van een schakelaar. Bovendien zijn de Jokie-ballen voorzien van geluid. Uit de kerstdecoraties klinkt een winterse versie van de aanstekelijke melodie van Carnaval Festival.


ZIE OOK: Oeps: Efteling-bezoeker bestelt koeken, maar krijgt decoraties

De bal met Jokie kost 5 euro. Voor een set met de drie andere ballen vraagt de Efteling 12,50 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij souvenirwinkel Jokies Wereld in parkdeel Reizenrijk en bij Efteldingen, de winkel bij de hoofdentree.

Overigens spreekt de Efteling om politiek correct te zijn zelf niet over kerstballen, maar over winterballen.ZIE OOK: Eerste souvenirs Frozen II te koop in Disneyland Paris

Reacties