Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Entertainers Disneyland Paris krijgen bonus voor gevaarlijke stunts

23-10-2019, 18.44 uur

Disneyland Paris blijkt een bijzonder beloningssysteem te hanteren voor bepaalde medewerkers. Entertainers die gevaarlijk of zwaar werk moeten doen, ontvangen een financiële bonus voor elke gewaagde actie die ze uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om acteurs in een stuntshow.

Dat staat in een intern document waar Looopings de hand op wist te leggen. Zo krijgt een stuntman in de voorstelling Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular 15,10 euro voor elke keer dat hij of zij zichzelf tien meter naar beneden laat vallen. Volgens Disney is het in Frankrijk normaal om dit soort personeelsleden te belonen voor specifieke onderdelen van hun werk.

Wie riskante manoeuvres uitvoert met een auto of een motor, ontvangt bovenop het gebruikelijke salaris 11,11 euro per show. Een acteur die zichzelf in brand laat steken, kan elke keer 15,28 euro extra tegemoetzien.

Indiaan
Ook voor Buffalo Bill's Wild West Show in uitgaansgebied Disney Village gelden dergelijke tarieven. Degene die een week lang de hoofdrol op zich neemt, krijgt daar een bonus van 108,83 euro voor. De rol van cowboy of indiaan levert per dag 11,90 euro extra op. Een stuntman krijgt een dagelijkse bonus van 16,44 euro. En acteurs die eenmalig een belangrijke hoofdrolspeler vervangen, worden afhankelijk van de rol beloond met 8,96 euro tot 85,23 euro extra per show.

De bedragen lijken niet al te hoog, maar wie vijf dagen per week twee shows per dag verzorgt, ontvangt al gauw vele honderden euro's extra per maand. Dat is gezien de gemiddelde salarissen in het Disney-resort een behoorlijk bedrag.

Divers
Disneyland Paris telt 17.000 werknemers met ruim 120 verschillende nationaliteiten. In totaal zijn er vijfhonderd soorten banen. In een reactie laat Disney weten dat de regeling in de sector niet verplicht is, maar wordt gezien als een extra stimulans voor de medewerkers. Het zou ook aantonen hoe divers het personeelsbeleid is.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be