Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Exclusieve beelden van vernieuwde houten achtbaan in documentaire

13-10-2019, 12.25 uur

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen op achtbaangebied in 2019 was de terugkeer van de houten achtbaan Colossos in het Duitse Heide Park. De spectaculaire rollercoaster stond bijna drie jaar stil. Er was een enorme renovatie voor nodig om de zestig meter hoge attractie weer aan de praat te krijgen. Een nieuwe documentaire brengt dat proces van begin tot eind in beeld.

Een ploeg van de Duitse tv-zender Welt volgde de werkzaamheden van dichtbij. Ook sprak men met een groot aantal betrokkenen. Het resultaat is een bijna vijftig minuten durende video, die sinds afgelopen week op YouTube te vinden is. Naast exclusieve beelden van achter de schermen komen medewerkers aan het woord over de problemen die bij de opknapbeurt aan het licht kwamen.

Colossos opende in 2001 als de grote publiekstrekker van Heide Park. De coaster van de Liechtensteinse fabrikant Intamin haalt een topsnelheid van zo'n 110 kilometer per uur. Het pretpark heeft de renovatie ook aangegrepen voor een nieuw thema en een aangepaste naam: Colossos - Kampf der Giganten.



Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be