Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn komt in Arabische handen

11-10-2019, 14:03 uur | Reacties

Avonturenpark Hellendoorn wordt overgenomen. De Looping Group, waar het pretpark in Overijssel onderdeel van is, komt in handen van de koninklijke familie van Abu Dhabi. De huidige eigenaren - Ergon Capital Partners uit België en de Franse bank Bpifrance - verkopen de pretparkgroep aan Mubadala Capital.

Mubadala Capital is het investeringsfonds van de Mubadala Investment Company uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Het huidige management, bestaand uit directeur Laurent Bruloy en algemeen manager Stéphane Da Cunha, zal samen met Mubadala de dagelijkse leiding op zich nemen.


ZIE OOK: Steenrijke Belg koopt Avonturenpark Hellendoorn

"We kijken ernaar uit om samen met Mubadala onze groeistrategie verder te implementeren", laat Bruloy weten in een reactie. Manager Da Cunha vult aan: "Onze nieuwe partner deelt onze langetermijnstrategie en onze ambities." Hij noemt drie belangrijke ontwikkelingen voor de toekomst: "Het aantrekkelijker maken van onze parken, het toevoegen van meeslepende verblijfsaccommodaties bij onze dierenparken en het versnellen van onze koop- en bouwplannen."

Vijftien parken
De Looping Group is een belangrijke Europese speler bestaand uit vijftien regionale parken. Naast Avonturenpark Hellendoorn horen bijvoorbeeld ook Parc Bagatelle en La Mer de Sable (Frankrijk), Pleasurewood Hills (Groot-Brittannië), Isla Mágica (Spanje) en Fort Fun Abenteuerland (Duitsland) bij de groep.

ZIE OOK: Eigenaar van Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park wordt overgenomen

Reacties