Walibi Holland

Oplossing voor modderpoel in wachtrij van Walibi-achtbaan

11-10-2019, 12.10 uur | ReactiesFoto: @SimonTAdventure

Walibi Holland heeft iets gedaan tegen wateroverlast in de wachtrij van de nieuwe achtbaan Untamed. Een zandpaadje naast het stationsgebouw veranderde de afgelopen maanden regelmatig in een modderpoel. De oorzaak: een grote waterval die tegen het station aan is gebouwd.

Spetters van de waterval zorgden voor grote plassen, waardoor bezoekers natte voeten opliepen. Ruim drie maanden na de officiële opening is er een oplossing gevonden voor het probleem. Walibi heeft deze week een nieuw afwateringssysteem aangelegd. Pal naast de waterval werd een stuk van het zandpad vervangen door vier grote ijzeren roosters.


ZIE OOK: Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

Vorige maand voerde Walibi ook al een belangrijke aanpassing door in de wachtrij van Untamed. Toen werd de rij een heel stuk verlengd, met het oog op de drukbezochte Halloween Fright Nights in oktober.

Hybrid
Untamed is een hybrid coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, met houten ondersteuningen en een stalen rail. De 36,5 meter hoge achtbaan werd gebouwd op de plek van de oude houten achtbaan Robin Hood. Untamed gaat vijf keer over de kop. De topsnelheid bedraagt 92 kilometer per uur. Het project kostte volgens Walibi 12,5 miljoen euro.ZIE OOK: Probleemweekend voor Walibi-achtbaan Untamed: trein twee keer vastgelopen

Reacties